Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige nicander
Älgsjön visar sin klass

– Det här är min bästa semester, utbrister Torbjörn Källström efter att ha bärgat en torrflugeöring på 1,8 kilo.
Torbjörn från Göteborg besökte nyligen sjön tillsammans med några goda vänner. Den stora sjösandsländan, eller rocken som den populärt kallas i flugfiskekretsar, har börjat kläcka och fiskegänget fick uppleva ett magiskt flugfiske med imitationer av den stora sländan. Öringen dominerade men sällskapet landade också flera fina rödingar.
Älgsjön har i år öppnat efter sex år i träda. Kjell Fastesson vid Älgsjöns Äventyr är glad att de som besöker sjön är nöjda med fiskeupplevelsen.
– De flesta som besökt sjön i år har gjort förhandsbokningar till nästa år. Nu har rockenkläckningarna kommit i gång på alvar och den närmaste veckan kommer det att vara fina förutsättningar för flugfiske med torrflugor. I år har det landats öring upp mot tre kilo.

Den 111 hektar stora Älgsjön är belägen 6,5 mil sydväst om Östersund. Boende och båtar med elmotor ingår i fiskekortet. Fiskesäsongen sträcker sig från 29/5 till och med 3/10.
Mer information eller bokning. Hemsida: http://www.algsjon.com/
Tel: 070-586 16 01
Se även artikel om Älgsjön publicerad i FJ nr 3 2010.

201000619
Magnus Ström

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta