Det fortsätter att välla in rapporter till Rapala Cup från fiskande barn och ungdomar från hela landet! " /> 375 unga sportfiskare tävlar i Rapala cup! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Nellie Ottosson till höger på bilden fångade denna lilla, fina abborre när hon fiskade med familjen i måndags. Abborren är en art som glatt många metande barn - och vuxna -genom tiderna.
375 unga sportfiskare tävlar i Rapala cup!

Det fortsätter att välla in rapporter till Rapala Cup från fiskande barn och ungdomar från hela landet!
Idag har hela 1895 fiskar rapporterats in från totalt 375 unga fiskare. Antalet arter börjar bli många och just nu leder Hugo Lilja med imponerande 60 olika arter på listan.

Antalet arter börjar bli många och just nu leder Hugo Lilja med imponerande 60 olika arter på listan.

Många stora och fina fiskar har rapporterats in, bland annat öringar och gäddor av fin kaliber, men i Rapala cup är alla fiskar värda lika mycket. Både bäcköring, insjööring och havsöring har rapporterats in men i år kommer öringens olika varianter bara att räknas som en art eftersom öring är en art som lever både i bäckar, sjöar och i havet.

Är du under 16 år och gillar att fiska – anmäl din fångst till Rapala Cup HÄR!

 

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta