[/caption] " /> "Alla kunde varit vinnare" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Alla kunde varit vinnare”

Gör som Per Westerlund från Bios – skicka ett brev till Eskil Erlandsson.

Efter Svt:s Uppdrag granskning om laxpolitiken var det många som reagerade starkt. Fiskeriminister Eskil Erlandsson övertygade inte och många hörde av sig till Fiskejournalen. Vi startade en brevkampanj för att får svar på ett antal frågor som väcktes under tv-programmet. Nu ansluter sportfiskebranschen till brevkampanjen.
– Ett mycket välgjort tv-program säger Bios vd Per Westerlund om Uppdrag granskning och deras genomlysning av laxpolitiken.
Per är även styrelsemedlem i europeiska sportfiskehandelns branschorganisation Eftta och han tycker det är synd att fiskepolitiken är så snedvriden.
– Med rätt förvaltning skulle både yrkesfisket och sportfisket kunna vara vinnare, men nu är båda förlorare, säger han.
Per konstaterar att rätt förvaltning av laxbeståndet skulle kunna innebära en enorm resurs för landsbygden och sportfiskeindustrin.
– Om Eskil slutar med att slå undan benen för sportfiskeindustrin, så finns där en enorm potential, både nationalekonomiskt och lokalt. Sportfisket omsätter redan idag stora belopp jämfört med exempelvis yrkesfisket, men det skulle med rätt förutsättningar kunna växa ytterligare och erbjuda arbetstillfällen i områden som verkligen behöver alla jobb som kan skapas.
Han förbluffas även över det faktum att företrädare för vattenkraften tror att det är okej att inte visa miljöhänsyn och underlåta att bygga fungerande vandringsvägar. Per hoppas att våra politiker med kloka beslut och rätt lagstiftning kan skapa en bättre balans mellan hur olika intressen i framtiden ska kunna leva sida vid sida.

– Alternativet är att kortsiktigt vinnande utrotar hela fiskbestånd. Både yrkesfisket och vattenkraften är exempel på hur fel det kan bli om man inte tar rätt beslut i tid.

Självklart har Per skickat ett brev till Eskil Erlandsson via Fiskejournalens webbformulär. Gör det du också, och se till att din omgivning också gör det.
På vår sida Engagera dig kan du med några klick skicka ett brevet. Klicka här för att komma till webbformuläret.
Se Svt:s Uppdrag granskning om laxpolitiken.
Missa inte tidigare notiser i ämnet.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta