briggen424Temat för mässan "Allt för sjön" i Älvsjö, Stockholm, är hållbara hav. Mässan slår upp portarna på lördag 28 februari. " /> "Allt för sjön" satsar på miljö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
"Allt för sjön" satsar på miljö

briggen424Temat för mässan ”Allt för sjön” i Älvsjö, Stockholm, är hållbara hav. Mässan slår upp portarna på lördag 28 februari.
Initiativet Hållbara Hav är en viktig samarbetspart när mässan öppnar på lördag. Det kommer bland annat märkas på den centrummonter med akvatiska miljöer, miljöutställningar, fotoutställningar och forskare som finns på plats. Självklart blir det en hel del båtar också, även om det inte vid en första anblick är något specifikt fokus på sportfiskefarkoster. Men en och annan båt borde man nog kunna fiska från.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta