briggen424Temat för mässan "Allt för sjön" i Älvsjö, Stockholm, är hållbara hav. Mässan slår upp portarna på lördag 28 februari. " /> "Allt för sjön" satsar på miljö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
"Allt för sjön" satsar på miljö

briggen424Temat för mässan ”Allt för sjön” i Älvsjö, Stockholm, är hållbara hav. Mässan slår upp portarna på lördag 28 februari.
Initiativet Hållbara Hav är en viktig samarbetspart när mässan öppnar på lördag. Det kommer bland annat märkas på den centrummonter med akvatiska miljöer, miljöutställningar, fotoutställningar och forskare som finns på plats. Självklart blir det en hel del båtar också, även om det inte vid en första anblick är något specifikt fokus på sportfiskefarkoster. Men en och annan båt borde man nog kunna fiska från.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta