nedskräpning i fjällen I somras hittade Fiskejournalens webbredaktör Mathias Larsson denna skräphög i Kirunafjällen. (Foto: Mathias Larsson)[/caption] " /> Allt mer sopor i fjällen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Allt mer sopor i fjällen
nedskräpning i fjällen

I somras hittade Fiskejournalens webbredaktör Mathias Larsson denna skräphög i Kirunafjällen. (Foto: Mathias Larsson)

Lata fjällvandrare och fiskare lämnar allt mer sopor kvar i fjällvärlden. Detta enligt P4 Jämtland som rapporterar att mängden sopor upp till 40 gånger större än för 25 år sedan.
På platser där det för 25 år sedan räckte med en sopsäck för att ta hand om skräpet under en hel sommar kan det i dag behövas 30 till 40. Vissa vandrare verkar enligt SR helt enkelt för lata för att själva ta med sig sina sopor tillbaka från fjället.
– Det borde ju vara självklart att man tar med sig hem det man tog med sig ut. Utom det man ätit upp förstås, säger naturbevakaren Alf Kjellström till SR.
Missa inte vår sajt Fjälltips, där får du goda råd om hur du ska bete dig i fjällvärlden.
Klicka här för att läsa mer och lyssna på en intervju med Naturbevakaren Alf Kjellström.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta