Nummer 5 är det första numret efter att Allt om Flugfiske har slagit sina påsar ihop med kollegan Fly & Tie.
Numret som ligger ute den 11 september i kiosk är 100 sidor tjockt och tryckt på ett lyxigare papper. Här finns massor av läsning och massor av flugtips. Bland annat ett stort regnbågsreportage om det spännande höstfisket. Arten nummer ett är dock öringen. Vi slår hål på myterna, avslöjar tipsen för storöringen och ger målande skildringar om flugfiskarens relation till den. Bland annat berättar författaren Mikael Engström om sin egen öringresa och fotograf Ulf Börjesson avslöjar sin egen besatthet av just öringen. Spana gärna in och kommentera den första sammanslagna tidningen som innehåller totalt 24 sidor flugbindning. Redaktionen vill veta vad läsarna tycker.
www.alltomflugfiske.se
Nyheter

Det dyker upp allt fler udda fiskarter i Sverige, både önskade och oönskade. En av dem som skickat in en bildfråga är Håkan Wallin, som hittade denna art uppsköljd bland tången på Västkusten.
Senast i onsdags berättade vi om SLU:s sensationella fynd i Nordsjön, nämligen en kortnosad sjöhäst. En slutsats är att både den och andra arter lockas hit i takt med förändrat klimat.
Någon sjöhäst är inte arten på bilden ovan, även om det finns vissa likheter.
Håkan Wallin beskriver sitt fynd som 30–40 centimeter långt, och som synes har den ett säreget utseende med krokodil-liknande huvud.
Om du inte redan kommit fram till svaret på egen hand så kommer det här: Större kantnål. Detta enligt Sportfiskarnas experter Markus Lundgren och Hans Lindqwist.
Tipset är att använda mycket små krokar.
Enligt SLU:s Artfakta uppehåller den sig gärna vid vegetationsrika klipp- eller sandbottnar, gärna med alger och bandtång. Den kan också påträffas i flodmynningarnas bräckta vatten. Födan utgörs av fiskyngel och små, ryggradslösa djur.