Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige nicander
Ålmysterium

Över hundra döda ålar i hittades liggande i en hög vid stranden av Nyköpingsån i onsdags. Hur de kom dit är det ingen som vet.

Ålen är akut utrotningshotad i Sverige. För att försöka rädda beståndet görs utsättningar av ålyngel. (Foto Anders Nicander)

Ålen är akut utrotningshotad i Sverige. För att försöka rädda beståndet görs utsättningar av ålyngel. (Foto Anders Nicander)

Tidningen Aftonbladet berättar i sin nätupplaga om det lite mystiska fyndet av ål. Teorierna om vad som hänt går ut på att någon dumpat ålarna i ån eller att det varit ett giftutsläpp i ån. Eftersom ålarna ligger slängda i en hög får vi väl ändå gissa at det varit lite mänsklig inblandning i dramat.  Vad tror du?
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta