Filmens tema kommer att röra sig kring de outbyggda älvarna och de utbyggda och förstörda. (Foto: Tranås Energi) Filmens tema kommer att röra sig kring de outbyggda älvarna och de utbyggda och förstörda. (Foto: Tranås Energi)[/caption] " /> Älvräddarna gör film om vattenkraften | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Älvräddarna gör film om vattenkraften
Filmens tema kommer att röra sig kring de outbyggda älvarna och de utbyggda och förstörda. (Foto: Tranås Energi)

Filmens tema kommer att röra sig kring de outbyggda älvarna och de utbyggda och förstörda. (Foto: Tranås Energi)

Med finansiering från WWF, Telge Energi, Tranås Energi, Nipakademin samt Stiftelsen för älvarnas bevarande, gör Älvräddarna nu en film om vattenkraften och älvstriderna från 1960-talet och framåt.
Nu är filmen som Älvräddarna gör med erfarne Magnus Tingman (Uppdrag Granskning, Skavlan mm.) och Peter Sjödin, känd från TV, färdigfinansierad. WWF, Telge Energi, Tranås Energi, Nipakademin samt Stiftelsen för älvarnas bevarande bidrar alla med ekonomiska medel till projektet.
Filmen kommer att bli en resa i tid och rum, menar Christer Borg, ordförande i Älvräddarna.
– Det ska bli en slags ”road movie” där vi dels tar oss från vattenkraftens startår vid förra seklets början till lagförslagen från Vattenverksamhetsutredningen i år, dels besöker vi många olika platser rent geografiskt, säger Christer.

Filmens tema kommer att röra sig kring de outbyggda älvarna och de utbyggda och förstörda, samtidigt som de goda exemplen från miljöanpassade kraftverk hos Tranås Energi kommer att lyftas fram.
– Vi kommer att ha med ett antal sakkunniga och experter, till exempel Mikael Karlsson, tidigare ordförande i Naturskyddsföreningen, Nils Leine från Kammarkollegiet och givetvis Martin Falklind från Fiskejournalen, och andra, avslutar Christer.
Filmen ska vara klar i oktober och meningen är att den ska vara lika intressant och informativ för en totalt person som är totalt oinvigd i vattenkraftens eller sportfiskets gåtor som för en beslutande politiker i riksdagen, menar projektteamet.
Vi från Fiskejournalen återkommer om fler nyheter om filmen, här kan ni under tiden läsa om inspelningarna i Tranås Tidning.

 

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Anders Lundkvist berättar om sina bästa kajaktips. Foto: Privat
Dra drömfisken från kajak – gratis snabbkurs!

Några av landets mest framgångsrika sportfiskare utövar sin hobby från kajak. Låter det vingligt och krångligt? Vi föreslår att du tar hjälp av experter innan du ger dig ut!

Under onsdagen kan du nämligen kroka arm med Umeå Kanotklubb på distans, och lyssna på en gratis föreläsning kring kajakfiske.
De konstaterar att allt fler fiskar från just kajak, och att de därför har bett deras medlem Anders Lundkvist att berätta mer om detta.
De bjuder på en kostnadsfri snabbkurs i kajakfiske online under onsdagskvällen.
Här kan du anmäla dig och läsa mer om föreläsningen.

Du kanske även gillar detta