Vem budar hem en trollindag med Petter Larsson? Vem budar hem en trollindag med Petter Larsson?[/caption] " /> Älvräddarna håller auktion på Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Älvräddarna håller auktion på Sportfiskemässan
Vem budar hem en trollindag med Petter Larsson?

Vem budar hem en trollindag med Petter Larsson?

Sportfiskemässan i Kista är i full gång. Även i år kommer en auktion hållas på stora scenen till förmån för Älvräddarnas arbete. Du kan bland annat buda på en dags guidad laxtrolling på Vänern tillsammans med en av Sveriges bästa trollingguider – Petter Larsson. Pengarna går oavkortat arbetet för fria fiskvandringsvägar.
Auktionen äger rum i morgon den 22 mars klockan 14.00-15.20. Bland auktionsobjekten kan man bland annat presentera en fin ”lyxfiskeweekend” för fyra personer vid Mörrumsån, sponsrat av ABU Garcia. Dessutom ingår valfri fiskeutrustning till ett värde av 10 000 kronor (ur Napp och Nytts katalog, 2014).
Håvar.se skänker en fin håv till auktionen (se bild),  Vildmarksmekka ger ett objekt som är tredagars fiske vid Kengis Bruk, med guiderna Lars Munk och Ronny Landin. Högstbjudande fiskar efter lax vid den tuffa Kengis forsen, där laxen är stor och vild. ”Munken” och Landin ger er tips och trix under en heldags guidning första dagen. Efterföljande dagar fiskar ni på egen hand. Ni får sträckan helt för er själva, vilken innebär att ni kan vara upp till tio personer. Ni bor i två loftstugor en kastlängd från Pool 1, och ni har sammanlagt cirka tre kilometer fiskevatten. Det totala värdet är 25 000 kronor.

Gillar du trollingfiske så finns chansen att buda på en dags guidad laxtrolling på Vänern tillsammans med en av Sveriges bästa trollingguider – Petter Larsson. Fisket gäller för max fyra personer, lunch ingår och paketet är värt 8000 kronor.
Självklart kommer det finnas mycket mer att buda på! Här hittar du auktionskatalogen.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta