Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Älvräddarna på Sportfiskemässan

Titta gärna förbi Älvräddarnas monter på Sportfiskemässan. Där kan du teckna medlemskap och köpa profilkläder. (Foto: Morgan Fihn)

Älvräddarna har varit aktiva på mässor sedan 1997. Självklart finns man i år representerade på Sportfiskemässan i Kista.
John Schütte är styrelseledamot i Älvräddarna och konstaterar glatt att fler och fler känner till deras organisation.
– Det är stor skillnad nu jämfört med för et antal år sedan, säger John.
I år har Älvräddarna en större monter än tidigare mässor och det finns soffgrupp och mingelområde för mässbesökare att ta en paus i shoppandet.
– Vi hoppas att så många som möjligt vill komma in i vår monter och fråga om biologisk mångfald och fria vandringsvägar för fisk, säger ordförande Christer Borg.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta