" /> Älvräddarna samlar Gävlebor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Mathias Arnham
Älvräddarna samlar Gävlebor


damluckor  i GävleÄlvräddarna har inte semester. Istället jobbar de aktivt i sommarvärmen för att starta nya grupper runtom i landet.

Den 29 juli är det Gävles tur. Gävle med omgivning har flera utbyggnadshot hängande över sig, bland annat Gavleån, Untra och Testebyån. Med tanke på hur stort intresset för sportfiske är i dessa trakter, hoppas Älvräddarna samla en rejäl skara när de torsdagen 29 juli håller möte över en kopp kaffe på Café Boulogner klockan 19.00.

– Kom alla ni som är intresserade, syftet är att få till en lokal älvräddargrupp, säger Christer Borg, ordförande i Älvräddarna.

Mer info: www.alvraddarna.se

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta