Amar Kulo i Sandared drog från jobbet lite tidigare för att fiska abborre, eftersom det var högtryck på gång. Det slutade med att han satte personligt rekord på öring, med en bjässe på 5.37 kilo. " /> Amars afterwork bland abborrar gav storöring   | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Amar Kulo med bonusöringen på över 5 kilo!
Amars afterwork bland abborrar gav storöring  

Amar Kulo i Sandared drog från jobbet lite tidigare för att fiska abborre, eftersom det var högtryck på gång. Det slutade med att han satte personligt rekord på öring, med en bjässe på 5.37 kilo.

En drömfisk i håven!

Fiskejournalens redaktion är förtjusta i så kallade bonusfiskar, eftersom sådana fiskeberättelser brukar innehålla både oväntade fiskar och överraskade fiskare. Här nedan kommer Amar Kulos solskenshistoria, från en sjö i Västra Götaland som bjöd på en minst sagt oväntad fångst:

– Jag tänkte fiska lite abborre med tanke att lufttrycket gått konstant upp sedan i söndags. De är utlekta i sjön där jag fiskar och de borde börja jaga lite mat nu efter leken. Fisket började segt, fick kanske tio stycken runt 30 centimeter, och eftersom det var mest smått så testade jag lite tyngre jigg. Första kasten, på droppet, tar något i jiggen och börjar dra ordentligt. Jag trodde först att det var en stor abborre, eftersom den hade knyckar som påminner på abborre. Men när den började dra ordentligt med lina så visste jag direkt att det inte var abborre, berättar Amar.

Han misstänkte att det kunde vara en gädda, även om det inte kändes som gädda alls. Fisken drog iväg och tvärstannade sedan för att göra några knyckar, och sedan iväg igen.

– Efter några minuter lyckades jag få den vid ytan, och då insåg jag vilken fisk det var! Den var krokad i underkäken, så jag var ganska rädd att det inte skulle hålla hela vägen, men det gjorde det. Kampen tog kanske 10 minuter, sedan håvade jag in fisken och frågade några i en båt bredvid om de kunde ta en bild på mig, och sedan lät jag den simma vidare.

Fisken var 74 centimeter lång och tog på Gunki Grubby Shad, 8.5cm med 15g skalle. Både personligt rekord och ett minne för livet. Grattis och tack för storyn, säger vi på Fiskejournalen!

Läs om fler drömfiskar:

Finska monstergösen tar Skandinavien med storm

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta