Flera kändisar har kastat kläderna för fiskens skull. Kampanjen heter FishLove och syftar till att sätta fokus på överfisket och misshushållningen i våra hav. " /> Ändamålet helgar medlen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Ändamålet helgar medlen

Flera kändisar har kastat kläderna för fiskens skull. Kampanjen heter FishLove och syftar till att sätta fokus på överfisket och misshushållningen i våra hav.
Vi måste agera för att rädda haven! Många säger det, men få lyssnar. Därav den uppseendeväckande kampanjen inför World Ocean Day som ägde rum den 8 juni i år. Några av kändisarna som har ställt upp är Virginmiljardären Richard Bransson som håller en fisk i famnen som en bebis. Han är också en av initiativtagarna till kampanjen. Den aktade skådespelerskan Judie Dench alias ”M” i James Bond kan man se omslingrad av en hummer och skådespelerskan Helena Bonham-Carter särar utmanande på benen runt en tonfisk. Fotografen som har tagit de vackra och kontroversiella bilderna heter John Swannell. Mer om kampanjen.

 

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta