Anders Axelsson från Äppelbo lyckades med konststycket att få två 120-centimetersgäddor på samma pass. Det mesta talar dock för att det var samma glupska gädda som han drog upp två gånger på isen. " /> Anders lurade upp samma storgädda två gånger? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Svårt att avgöra exakt i mörkret, men nog var det samma 120-centimetersgädda som högg två gånger i rad för Anders Axelsson? Foto: Privat
Anders lurade upp samma storgädda två gånger?

Anders Axelsson från Äppelbo lyckades med konststycket att få två 120-centimetersgäddor på samma pass. Det mesta talar dock för att det var samma glupska gädda som han drog upp två gånger på isen.

Det händer med jämna mellanrum att fiskare rapporterar att de fått samma gädda både två och fler gånger. Att samma gädda låter sig fångas två gånger på en förmiddag hör dock inte till vanligheterna. Anders Axelsson berättar om det lyckade fiskafänget.

– Jag var ute tidigt och satte ut mina spön en stund innan gryningen. När det börjat ljusna en aning, så man med ansträngning kunde se närmsta spöet, så hördes en bjällra. Gäddan tar lina och mothugget sitter. Efter en hyfsat kort, men ändå häftig fight med flera rusningar kan jag landa en gädda modell större. Ser direkt att den är lång, stor skalle, men väldigt smal.

Anders mäter gäddan till 120 centimeter och den väger in på 9.23 kilo. Han filmar en kort sekvens med mobilen för att kunna ta ut några bilder senare. Därefter får gäddan simma tillbaka till sitt rätta element.

– Timmarna går och det flaggar ganska bra. Får 5–6 gäddor modell mindre. Strax före klockan 11 är det dags för stor fisk igen. Denna gången känns fisken piggare och jag börjar fundera på om det är en större. När jag väl landat den så mäter och väger jag den snabbt och konstaterar att det nog är samma gädda som tagit igen. Förser mig med några bilder innan gäddan piggt simmar ner i djupet igen.

Anders berättar att flera ställt frågan om det verkligen var samma gädda, men det finns flera tecken på bilderna som talar för det. Fotoförhållandena var långtifrån optimala, men han har jämfört prickar och mönster, och fiskarna var ju exakt lika långa och smala.

– Den vägde 9.23 kilo första gången, med en mört i munnen. Andra vägningen stannade vågen på 9.12 kilo. Jag är mest nöjd över att ha fått två stycken 120-fiskar på samma fiskepass, oavsett om det vara samma eller ej, säger en glad fångstman.

Läs även om abborren ”Fläcken” som fångats om och om igen:

https://www.fiskejournalen.se/huggvilliga-abborren-flacken-har-fangats-nio-ganger/

 

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta