[/caption] " /> Andra utdraget gav första 100-klubbaren | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Andra utdraget gav första 100-klubbaren

100-klubben rivstartar 2013, här ser vi Daniel Matpers med sitt livs första 100-klubbare.

– När jag kom fram till ishålet så fullkomligt sprutade det iväg lina från rullen, säger Daniel Matpers från Leksand i sin anmälning till 100-klubben.
Precis som alla nya medlemmar får han ett bete från Cwc på posten.
Förra året anmäldes hela 1057 gäddor till 100-klubben och allt talar för att succén upprepas i år. Bland de första att anmäla en gädda i 2013-års upplaga är Daniel Matpers. Fisken var 100 centimeter lång och hans första 100-klubbare. Den fångades i Insjön, Dalarna och metoden var ismete. Han kände med en gång att det var en stor fisk.
– När jag gjorde mothugget då kändes det helt ofattbart.
Inom ett par veckor kommer ett bete från Cwc på posten, något alla nya medlemmar belönas med.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
24 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta