[/caption] " /> Andra utdraget gav första 100-klubbaren | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Andra utdraget gav första 100-klubbaren

100-klubben rivstartar 2013, här ser vi Daniel Matpers med sitt livs första 100-klubbare.

– När jag kom fram till ishålet så fullkomligt sprutade det iväg lina från rullen, säger Daniel Matpers från Leksand i sin anmälning till 100-klubben.
Precis som alla nya medlemmar får han ett bete från Cwc på posten.
Förra året anmäldes hela 1057 gäddor till 100-klubben och allt talar för att succén upprepas i år. Bland de första att anmäla en gädda i 2013-års upplaga är Daniel Matpers. Fisken var 100 centimeter lång och hans första 100-klubbare. Den fångades i Insjön, Dalarna och metoden var ismete. Han kände med en gång att det var en stor fisk.
– När jag gjorde mothugget då kändes det helt ofattbart.
Inom ett par veckor kommer ett bete från Cwc på posten, något alla nya medlemmar belönas med.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta