Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Andreas Jax med i leken

Andreas Jax är en mycket flitig fiskare som fångar mycket gädda. I fjol avstod han från att delta i 100-klubben, men i år tänker han vara med i leken. Tre anmälda gäddor skvallrar om det.
Andreas, som bor i Avesta, fiskar varierat i olika delar av Dalälvens vattensystem. De tre gäddor han nu anmält är alla fångade under maj, två på trolling och en på vertikalfiske. Den sistnämnda var en rejäl överraskning, som med sina 112 centimeter bjöd en rejäl kamp på den klena utrustning som Andreas använde.
”Jag var ute och vertikalfiskade efter abborre. På lördagen fick jag 14 gösar, men ingen abborre och på söndagen blev det några gösar och den här gäddan på 112 centimeter.”
Storgäddan drillades med Daiwa Megaforce spö och rulle, 0,10-lina och i linändan satt det en liten jigg.
Kolla Andreas gäddor i Meterligan.
Svenne Andersson

En bastant gädda från Dalälven som höll sig framme och snöt åt sig den lilla abborrjiggen.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta