Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Andreas Jax med i leken

Andreas Jax är en mycket flitig fiskare som fångar mycket gädda. I fjol avstod han från att delta i 100-klubben, men i år tänker han vara med i leken. Tre anmälda gäddor skvallrar om det.
Andreas, som bor i Avesta, fiskar varierat i olika delar av Dalälvens vattensystem. De tre gäddor han nu anmält är alla fångade under maj, två på trolling och en på vertikalfiske. Den sistnämnda var en rejäl överraskning, som med sina 112 centimeter bjöd en rejäl kamp på den klena utrustning som Andreas använde.
”Jag var ute och vertikalfiskade efter abborre. På lördagen fick jag 14 gösar, men ingen abborre och på söndagen blev det några gösar och den här gäddan på 112 centimeter.”
Storgäddan drillades med Daiwa Megaforce spö och rulle, 0,10-lina och i linändan satt det en liten jigg.
Kolla Andreas gäddor i Meterligan.
Svenne Andersson

En bastant gädda från Dalälven som höll sig framme och snöt åt sig den lilla abborrjiggen.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta