Många var kallade – få blev utvalda. Nu står det klart vilka som får Sportfiskarnas eftertraktade tjänster i Jämtland. Det blir Eva Nordin Svedlund och Andreas Karlberg. " />
Annons
Andreas och Eva blir Sportfiskarnas namn i Jämtland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Karlberg får en av Sportfiskarnas tjänster i Jämtland. Foto: Sportfiskarna
Andreas och Eva blir Sportfiskarnas namn i Jämtland

Många var kallade – få blev utvalda. Nu står det klart vilka som får Sportfiskarnas eftertraktade tjänster i Jämtland. Det blir Eva Nordin Svedlund och Andreas Karlberg.

Det var många som sökte till tjänsterna på Sportfiskarnas blivande kontor i Jämtland, och under onsdagen presenterades namnen.

Eva Nordin Svedlund kommer att arbeta med ungdomsverksamhet. Foto: Sportfiskarna

Eva Nordin Svedlund får tjänsten som är inriktad mot ungdomsverksamhet för att öka intresset för fiske och vattenmiljö bland unga. Eva är utbildad grundskollärare med ett stort intresse för fiske och friluftsliv, och lång erfarenhet av att undervisa i förskola och grundskola.

– Jag brinner för att jobba med barn och ungdomar och ser fram emot att nu kunna kombinera detta med mitt fiskeintresse. Bland annat kommer jag att dra igång lokal verksamhet inom projektet Skolbäcken. Detta välfungerande och kostnadsfria frilufts- och lärandekoncept kommer att vara attraktivt för kommunerna, säger Eva på Sportfiskarnas hemsida.

Den andra tjänsten är inriktad på fiskevård och förvaltning av fiskevatten, och den kommer att innehas av Andreas Karlberg. Han är biolog med inriktning på limnologi och har en bred kompetens inom området akvatiska miljöer. De senaste åren har han arbetat som miljökonsult på företaget Ecogain, med kontor på bland annat Torsta i Ås.

Sportfiskarnas Joel Norlin låter hälsa att han är mycket nöjd med rekryteringarna.

– Det har varit stort intresse för tjänsterna. I Eva och Andreas får vi två erfarna medarbetare som kommer att ge bra förutsättningar för vår verksamhet.  Vi ser verkligen fram mot att engagera oss än mer i utvecklingen av sportfisket och fiskevården i Jämtland, säger Joel Norlin.

Placeringen av det nya kontoret kommer att offentliggöras inom kort.

Läs fler nyheter i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/klart-med-svenskt-landslag-kaptenen-vadjar-om-stod/

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta