Många var kallade – få blev utvalda. Nu står det klart vilka som får Sportfiskarnas eftertraktade tjänster i Jämtland. Det blir Eva Nordin Svedlund och Andreas Karlberg. " /> Andreas och Eva blir Sportfiskarnas namn i Jämtland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Karlberg får en av Sportfiskarnas tjänster i Jämtland. Foto: Sportfiskarna
Andreas och Eva blir Sportfiskarnas namn i Jämtland

Många var kallade – få blev utvalda. Nu står det klart vilka som får Sportfiskarnas eftertraktade tjänster i Jämtland. Det blir Eva Nordin Svedlund och Andreas Karlberg.

Det var många som sökte till tjänsterna på Sportfiskarnas blivande kontor i Jämtland, och under onsdagen presenterades namnen.

Eva Nordin Svedlund kommer att arbeta med ungdomsverksamhet. Foto: Sportfiskarna

Eva Nordin Svedlund får tjänsten som är inriktad mot ungdomsverksamhet för att öka intresset för fiske och vattenmiljö bland unga. Eva är utbildad grundskollärare med ett stort intresse för fiske och friluftsliv, och lång erfarenhet av att undervisa i förskola och grundskola.

– Jag brinner för att jobba med barn och ungdomar och ser fram emot att nu kunna kombinera detta med mitt fiskeintresse. Bland annat kommer jag att dra igång lokal verksamhet inom projektet Skolbäcken. Detta välfungerande och kostnadsfria frilufts- och lärandekoncept kommer att vara attraktivt för kommunerna, säger Eva på Sportfiskarnas hemsida.

Den andra tjänsten är inriktad på fiskevård och förvaltning av fiskevatten, och den kommer att innehas av Andreas Karlberg. Han är biolog med inriktning på limnologi och har en bred kompetens inom området akvatiska miljöer. De senaste åren har han arbetat som miljökonsult på företaget Ecogain, med kontor på bland annat Torsta i Ås.

Sportfiskarnas Joel Norlin låter hälsa att han är mycket nöjd med rekryteringarna.

– Det har varit stort intresse för tjänsterna. I Eva och Andreas får vi två erfarna medarbetare som kommer att ge bra förutsättningar för vår verksamhet.  Vi ser verkligen fram mot att engagera oss än mer i utvecklingen av sportfisket och fiskevården i Jämtland, säger Joel Norlin.

Placeringen av det nya kontoret kommer att offentliggöras inom kort.

Läs fler nyheter i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/klart-med-svenskt-landslag-kaptenen-vadjar-om-stod/

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta