Vänern är ruskigt het för tillfället! Det betyget ger Andreas Dilén, som vet vad han pratar om i dessa sammanhang. För några dagar sedan tog han sin fjärde Vänernlax över 10 kilo, närmare bestämt en silverklimp på 11,06 kilo. " /> Andreas slog till med ny troféfisk på glödheta Vänern | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Dilén med sin fjärde Vänerlax över 10 kilo. Foto: Privat
Andreas slog till med ny troféfisk på glödheta Vänern

Vänern är ruskigt het för tillfället! Det betyget ger Andreas Dilén, som vet vad han pratar om i dessa sammanhang. För några dagar sedan tog han sin fjärde Vänernlax över 10 kilo, närmare bestämt en silverklimp på 11,06 kilo.

Betet som gav 11,06-kiloslaxen.

Andreas Dilén är en erfaren laxfiskare, som bland annat kan stoltsera med Sveriges största trollinglax 2012 med en fisk på hela 23,4 kilo. Detta år har han inlett på absolut bästa sätt, när han redan första månaden sprängde 11-kilosgränsen på Vänernlax.

– Jag hittade en lucka i vädret, så jag rampade båten i Lillängshamnen/Hammarö för fiske i Norra Vänern. Jag hade precis fått ut 6 spön på ytan och skulle sätta första riggspöt då det morrade till ordentligt i en rulle, berättar Andreas för Fiskejournalen.

En stor fisk hade tagit en löja fiskad i en Anchovy Special-skalle, förtyngd med 5 gram bly. Efter 15 minuters härlig fight så kunde han håva fisken på första försöket. En praktfisk som på godkänd våg hemma vägde 11,06 kilo. Och det var nära att han toppade dagen med en dubbel.

– Jag tappar en liknande fisk en timme efter, som verkligen var helt galen innan den slog sig loss i ytan. Nöjd med dagen bröt jag kring lunch, och det var extra kul då jag fiskade själv denna dag. Laxmojon finns verkligen denna båt, konstaterar en nöjd fångstman.

Under fredagen släpptes även årets tävlingsinbjudan till Kinnekulleträffen 2020. Kinnekulleträffen är den sista och avgörande deltävlingen i STM, Swedish Trolling Masters 2020, som är SM-serien i trolling där Svenska Mästarna i Trolling 2020 koras. Här är länken till anmälan!

Läs om nyheter på båtfronten:

https://www.fiskejournalen.se/den-grona-vagen-kan-bli-forbjudet-med-forbranningsmotor/

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta