marielle424
Det strömmar in gäddor till 100-klubben från hela Sverige. Här kommer några meter snygga gäddor! " /> Anmäl din gädda du också! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Anmäl din gädda du också!

marielle424
Det strömmar in gäddor till 100-klubben från hela Sverige. Här kommer några meter snygga gäddor!
Marielle på bilden ovan fick en smakstart på det nya året med ett nytt PB.
”En härlig dam på 107 centimeter fick komma upp och fotograferas och vägas lite snabbt innan den fick friheten åter,” berättar Marielle.
jens_123cm424

Årets hittills längsta gädda i 100-klubben står Jens Järskog från Örebro för. En hela 123 centimeter lång madame knep hans ismetade mört redan den 11 januari.
marta424

Nio-åriga Märta Sundelius från Boxholm sällar sig nu till skaran med äkta storfiskare. Efter en tuff kamp, med en gädda som gjorde många rusningar kunde Märta bärga en 105 centimeter lång gädda som vägde åtta kilo. Välkommen till 100-klubben Märta!
markus_p_424

”En arg rackare som inte ville komma upp till en början, men som tur väl var så landade jag henne efter en stund och mätte henne till 102 centimeter och 8,0 kilo.” Det berättar Markus Petersson från Olofström som nu kan räkna sig till skaran av 100-klubbsmedlemmar anno 2015.

Glöm inte anmäla din gädda över metern till 100-klubben!

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta