Hur mycket vet Annie Lööf om Sportfiske? Kanske får vi veta när hon inviger Sportfiskemässan nu på fredag. Hur mycket vet Annie Lööf om Sportfiske? Kanske får vi veta när hon inviger Sportfiskemässan nu på fredag.[/caption] " /> Annie Lööf inviger Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Annie Lööf inviger Sportfiskemässan
Hur mycket vet Annie Lööf om Sportfiske? Kanske får vi veta när hon inviger Sportfiskemässan nu på fredag.

Hur mycket vet Annie Lööf om Sportfiske? Kanske får vi veta när hon inviger Sportfiskemässan nu på fredag.

Vår näringsminister Annie Lööf kommer att stå på scenen klockan 13.00 på fredag för att inviga Sportfiskemässan. Samtidigt passar Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind på att testa hennes kunskaper om sportfiske.
Annie Lööf är centerpartiets partiledare och näringsminister, något som borde göra henne åtminstone lite insatt i frågor om sportfisketurism och sportfiskenäring. Med stor sannolikhet har hon någon gång fiskat, men det återstår att se på fredag.
Den 31 år unga Annie som kommer från Maramö i Småland, har haft några tuffa år som partiledare. Centerpartiet har haft ett minskande stöd från väljarna, men detta har nyligen vänt och nu klarar centerpartiet enligt de senaste statistiska undersökningarna spärren till Riskdagen.
Med hennes besök på mässan följer naturligtvis en hel del publicitet, vilket är bra för hela evenemanget. Kom gärna och titta på hennes invigning!

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta