Hur mycket vet Annie Lööf om Sportfiske? Kanske får vi veta när hon inviger Sportfiskemässan nu på fredag. Hur mycket vet Annie Lööf om Sportfiske? Kanske får vi veta när hon inviger Sportfiskemässan nu på fredag.[/caption] " /> Annie Lööf inviger Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Annie Lööf inviger Sportfiskemässan
Hur mycket vet Annie Lööf om Sportfiske? Kanske får vi veta när hon inviger Sportfiskemässan nu på fredag.

Hur mycket vet Annie Lööf om Sportfiske? Kanske får vi veta när hon inviger Sportfiskemässan nu på fredag.

Vår näringsminister Annie Lööf kommer att stå på scenen klockan 13.00 på fredag för att inviga Sportfiskemässan. Samtidigt passar Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind på att testa hennes kunskaper om sportfiske.
Annie Lööf är centerpartiets partiledare och näringsminister, något som borde göra henne åtminstone lite insatt i frågor om sportfisketurism och sportfiskenäring. Med stor sannolikhet har hon någon gång fiskat, men det återstår att se på fredag.
Den 31 år unga Annie som kommer från Maramö i Småland, har haft några tuffa år som partiledare. Centerpartiet har haft ett minskande stöd från väljarna, men detta har nyligen vänt och nu klarar centerpartiet enligt de senaste statistiska undersökningarna spärren till Riskdagen.
Med hennes besök på mässan följer naturligtvis en hel del publicitet, vilket är bra för hela evenemanget. Kom gärna och titta på hennes invigning!

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta