Det här måste vara en av världens konstigaste fiskar. En goblin-shark eller fritt översatt, en vätte-haj. " /> Ännu en sagofisk fångad i Australien | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Hur skulle du reagera om du fick den här varelsen på kroken?
Ännu en sagofisk fångad i Australien

Det här måste vara en av världens konstigaste fiskar. En goblin-shark eller fritt översatt, en vätte-haj.
Förra året kom denna knepiga varelse upp utanför kusten av New South Wales, Australien. Goblin shark, Mitsukurina owstoni, är en uråldrig djuphavsfisk. Den har en geléaktig kropp och små fenor och blir oftast 3-4 meter lång, men kan bli betydligt större.
Goblin-shark är ingen jägare som förlitar sig på snabbhet, utan den glider omkring längs bottnen och plockar kräft- och skaldjur. På dess konstiga näsa sitter massor av Lorenzini-ampuller som känner av de elektriska fälten från sina byten. Den skjuter fram sin käke och tuggar i sig bytena med nagellika tänder.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta