Det var en sorglig syn som mötte personalen på Jaktia i Västervik när de kom till jobbet på lördagsmorgonen. Under natten hade nämligen inbrottstjuvar slagit till och länsat hyllorna på dyrbarheter. " /> Ännu en fiskebutik drabbad av inbrott – vädjar om tips | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut i butiken efter inbrottet. Foto: Jaktia
Ännu en fiskebutik drabbad av inbrott – vädjar om tips

Det var en sorglig syn som mötte personalen på Jaktia i Västervik när de kom till jobbet på lördagsmorgonen. Under natten hade nämligen inbrottstjuvar slagit till och länsat hyllorna på dyrbarheter.

Det blev med andra ord sämsta tänkbara start på julhandeln för butiken, som nu försöker sprida ordet och få fast tjuvarna, eller åtminstone få tillbaka en del av stöldgodset.

Mängder av framförallt Shimano-rullar blev stulna, och även en hel del kläder också.

– Det är tråkigt förstås, konstaterar Jonas Hellström på Jaktia, som nu vädjar till allmänheten om hjälp.

– Om ni får erbjudande om att köpa något nytt lite för billigt så kanske det kommer härifrån. Jag tar förstås tacksamt emot tips, hälsar han.

I slutet av oktober hade även en sportfiskebutik i Tibro påhälsning av tjuvar, där bland annat marinelektronik blev tjuvarnas byte. Kontakta polisen eller Jaktia i Västervik om ni har några tips kring de aktuella inbrotten.

Läs även om detta:

https://www.fiskejournalen.se/stad-i-ljus-kritik-om-att-fiskar-kan-storas/

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta