Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Ännu en stormört

I höstas skrev vi här på FJ-webben som storfiskaren Björn Myrberg som fångat en bamsemört. Nu har han slagit till igen, med en nästan lika stor mört.
Det är inte många förunnat att fånga en mört över kilot – och ännu färre är de som lyckats få fler än en. Björn Myrberg från Bollnäs är en av dem. I höstas drog han en mört på hela 1440 gram i Ljusnan och nu har det ramlat in en ny anmälan från honom. Det handlar om fredagen den 13 maj, som blev en lyckodag för Björn… Så här skriver han i anmälan till Recordfisken.
”Hinner bara i med grejerna så börjar det hällregna. Sitter frysande under ett parasoll hela kvällen. Har ett ordentligt hugg och det är den här mörten. Då blev man varm igen.”
Mörten vägde 1180 gram och var 43 centimeter lång.
Läs mer om mörten från i höstas på DEN HÄR LÄNKEN.
Svenne Andersson

Björn Myrberg stod ut med hällregnet för att fånga den här fina mörten i Flästasjön.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta