Ännu sämre i Ringsjön

Skånska Ringsjön är inte alls det fina fiskevatten det skulle kunna vara – och nu blir det ännu sämre, när fiskevårdsområdesföreningen infört regler som innebär förbud mot motor vid sportfiske.
Stora Ringsjön mitt i Skåne har egentligen förutsättningar att bli ett riktigt sportfiskeparadis, med framförallt goda bestånd av abborre, gädda och gös. Men tyvärr lever fiskevårdsområdesföreningen i en annan tid och prioriterar nätfiske framför modernt sportfiske. Eftersom det, förutom fritidsfiske med nät, förekommer ett omfattande yrkesfiske innebär det att flertalet fiskar aldrig hinner växa till sig innan de fiskas upp.
För att ytterligare markera att man inte alls vill ha några sportfiskare i sjön har föreningen nu beslutat att förbjuda all användning av motor, även elmotor, vid sportfiske. Detta är naturligtvis ett dråpslag mot de skånska sportfiskare som är intresserade av att försöka fånga gös och gädda med vertikal- eller trollingfiske. Vanligt spinnfiske är tämligen ineffektivt i den stora och ganska konturlösa sjön.
Svenne Andersson

Den här storgösen på 11,2 kilo fångades Anders Mortier vid trollingfiske i Ringsjön – för några år sedan.

Den här storgösen på 11,2 kilo fångades Anders Mortier vid trollingfiske i Ringsjön – för några år sedan.

Annons
AKTUELLT

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...