[/caption] " /> "Äntligen 15 plus" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Äntligen 15 plus”

En riktigt stor gädda från Dalälven och nytt personligt rekord för Andreas Jax.

Andreas Jax är flitig anmälare i såväl 100-klubben som Recordfisken. Senaste fisketuren renderade i en bjässe till gädda som med lätthet kvalar in i båda tävlingarna.
Med ett personligt gäddrekord på 13,8 kilo kan man inte förvänta sig att uppgradera i första taget. Dessa premisser gäller för Andreas Jax från Avesta.
Vid senaste fisketuren insåg han dock att det fanns goda chanser då en gigantisk gädda hade slukat hans spinnare.
– Äntligen över 15 kilo, tänkte jag när fisken visade sig, men vågen stannade på 14 kilo.
Andreas beskriver fajten som otrolig och beskriver hur kroppen skakade samtidigt som hjärtat pumpade hårt. Med tanke på hans cv när det gäller stora predatorer, tar vi för givet att detta var något alldeles speciellt.
Här kan du titta på fler storgäddor som fångats från Andreas och fiskekompisen Jens Erikssons båt.
Har du också fått en Recordfisk. Anmäl den här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta