[/caption] " /> "Äntligen en 100-klubbare" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Äntligen en 100-klubbare”

Efter en hård fajt kunde gäddan mätas och fotograferas innan återsättningen. Fiskejournalen säger grattis till Christoffer Larsson, ny medlem i 100-klubben.

Christoffer Larsson från Eksjö letade hela sommaren efter gammelgäddan. Efter att två fina gäddor lossnat jämte båten var det äntligen dags. I Gamlebyviken utanför Västervik högg en 114 centimeter lång gädda.
100-klubben har fått ytterligare en medlem. Christoffer Larsson från Eksjö anmäler en 114 centimeter lång gädda, fångad på spinnfiske. Han har slitit har för den under sommaren och upplevt en rad motgångar innan drömfisken högg i Gamlebyviken utanför Västervik.
– Kanske det roligaste jag varit med om och nu höjdes fiskeintresset med 200 procent, säger Christoffer i sin anmälan.
Som alla andra nya medlemmar i 100-klubben blir han belönad med ett bete från CWC.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta