Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Äntligen över 100

Daniel Håkansson har anmält tre gäddor till 100-klubben i år – men också fångat många som varit lite för korta. Därför är han extra nöjd över att den här gäddan höll måttet.
Daniel, som bor i Alstermo i Småland. tog en tur till Snärjebäcken för lite gäddmete. Fisket var väl inte så lysande och vid middagstid började kompisarna snacka om att packa ihop och åka hem.
Då högg det, förstås. Daniel fick en spännande fajt med gäddan i det lilla vattendraget, men hade bra styr på det hela tack vare sitt långa spö, ett tolvfots Prologic Tournament.

”Skönt att äntligen komma över 100-strecket igen, dä jag haft flera som varit precis under”, kommenterar Daniel i anmälan till 100-klubben. Gäddan mättes till 101 centimeter.
Svenne Andersson

Daniel Håkansson fångade stor gädda i lilla Snärjebäcken.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta