Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Antons sköna revansch

Det hade inte gått så bra för Anton Weiand den här dagen. Men framåt kvällningen så small det till i grejorna – och den här 100-klubbare blev Antons sköna revansch.
Anton, som är 12 år gammal och bor i Ekerö, berättar att han varit ute med kompisarna och fiskat på Mälaren hela dagen. Det hade inte gått så där lysande för Anton. Medan kompisarna fått sex gäddor var hade Anton fått nöja sig med två.
Men på sista fiskeplatsen för dagen hände det. Anton fick ett bastant hugg på sitt jerkbete, en Wolf Creek i färgen ”golden perch”. Det var en fin gädda och efter en spännande drill kunde Anton landa fisken och konstatera att den klarade gränsen för 100-klubben, om än med ett nödrop.
Svenne Andersson

Välkommen i 100-klubben, säger vi till Anton Weiand som fick revansch på kompisarna med den här fina gäddan.

Relaterad nyhet från din region
40 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta