Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
App som räddar liv

Med Sjöräddningssällskapets app kan du se effekten av olika vädertyper.

Lagom till högsäsong för båtar och andra vattenaktiviteter kommer nu en uppdatering av Sjöräddningssällskapets populära kustväder-app. Appen ger dig väderprognoser samt visar hur havet ser ut vid olika vindstyrkor och väderförhållanden.
I den uppdaterade appen har vi adderat fler orter och en positioneringsfunktion som både kan vara social och sjösäkerhetshöjande. Du kan lätt ange korrekt longitud och latitud om olyckan är framme om du behöver larma. Eller skicka ett sms med din position till dina vänner så att de vet vart du befinner dig på exempelvis semestern. Att kunna uppge en korrekt position när du seglar, paddlar eller skinnar är en viktig faktor för att hjälpen ska komma fram så snabbt som möjligt.
– Om vi ska vi nå vår vision om noll omkomna till sjöss räcker det inte med att de lokala frivilliga sjöräddarna är ute ur hamnen på 15 minuter, eller når en nödställd inom en timme. Att tydliggöra effekten av olika vädertyper och att lätt kunna skicka sin position är ett sätt, säger Camilla Vargman, marknadsansvarig på Sjöräddningssällskapet.

Du kan också enkelt via ett sms skicka din position till den som behöver den. Den finns tillgänglig både för android och Iphone. Ladda ner den helt kostnadsfritt via andriod market eller appstore.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta