Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
App som räddar liv

Med Sjöräddningssällskapets app kan du se effekten av olika vädertyper.

Lagom till högsäsong för båtar och andra vattenaktiviteter kommer nu en uppdatering av Sjöräddningssällskapets populära kustväder-app. Appen ger dig väderprognoser samt visar hur havet ser ut vid olika vindstyrkor och väderförhållanden.
I den uppdaterade appen har vi adderat fler orter och en positioneringsfunktion som både kan vara social och sjösäkerhetshöjande. Du kan lätt ange korrekt longitud och latitud om olyckan är framme om du behöver larma. Eller skicka ett sms med din position till dina vänner så att de vet vart du befinner dig på exempelvis semestern. Att kunna uppge en korrekt position när du seglar, paddlar eller skinnar är en viktig faktor för att hjälpen ska komma fram så snabbt som möjligt.
– Om vi ska vi nå vår vision om noll omkomna till sjöss räcker det inte med att de lokala frivilliga sjöräddarna är ute ur hamnen på 15 minuter, eller når en nödställd inom en timme. Att tydliggöra effekten av olika vädertyper och att lätt kunna skicka sin position är ett sätt, säger Camilla Vargman, marknadsansvarig på Sjöräddningssällskapet.

Du kan också enkelt via ett sms skicka din position till den som behöver den. Den finns tillgänglig både för android och Iphone. Ladda ner den helt kostnadsfritt via andriod market eller appstore.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta