Vissa älskar ljudet av den knarrande fiskerullen - speciellt om den töms av en fisk på andra sidan linan. " /> Är denna träskalle till rulle något för dig? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Naturnära fiske i dubbel bemärkelse.
Är denna träskalle till rulle något för dig?

Vissa älskar ljudet av den knarrande fiskerullen – speciellt om den töms av en fisk på andra sidan linan.

Andra vill ha så få störningsmoment som möjligt, där bara naturens symfoni står för ljudet. Spana in den här filmen nedan – där det lanseras ett till synes nytt sätt att fiska på. Är det något för dig? Det verkar hur som helst funka hyfsat bra. Åtminstone för små älvar.

Planera din fiskesemester med hjälp av Fiskejournalen:

Nytt nummer: Planera din fiskesemester

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta