Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Håkan Rotter har lagt ribban för vintern, med den här gäddan som var minst 126 centimeter lång. Foto: Jessica Dolk
Är det här vinterns längsta gädda hittills?

Är detta den längsta gäddan som fångats på ismete hittills denna vinter? Håkan Rotters bjässe på 12,5 kilo och 126-128 centimeter är hur som helst svårslaget.

Ja, längden kan vi faktiskt inte fastställa helt säkert. Gäddan var nämligen för lång för den medhavda mätmattan, och det var viktigare att få tillbaka den i fint skick i vattnet igen än att spilla tid på att mäta millimetrar. Men minst 126 centimeter lång var den, troligtvis lite längre.

Snabbt upp och snabbt tillbaka.

Det var Håkan Rotter och Jessica Dolk som drog upp jätten ur en sjö i Hudiksvallområdet på klassiskt ismete med betesfisk. De är ett mycket rutinerat team, som har mängder av 10-plussare på sitt samvete. Det här var dock säsongens första över 10 kilo.

– Det tog oss tre pass att få en plussare. Den var dock väldigt långsmal och inte alls i någon bra kondition, berättar Jessica Dolk som skyndade sig att ta en bild på fisken innan den fick simma tillbaka.

Nu hoppas de att den äter upp sig ordentligt under julen.

Har du fångat en längre gädda än denna i vinter? Glöm inte att rapportera det till oss på Fiskejournalen i så fall!

Här nedan får du lite tips på vägen:

Så ismetar du storgäddan – 10 heta tips!

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta