Att fiske är världens bästa och roligaste rekreation är inte någon nyhet för oss sportfiskare. Däremot blir det inte så lyckat alla gånger när reklambyråer vill rida på den vågen … " /> Är detta världens sämsta reklamfilm med fisketema? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
När reklambyrån trampar i klaveret. Foto från Youtube
Är detta världens sämsta reklamfilm med fisketema?

Att fiske är världens bästa och roligaste rekreation är inte någon nyhet för oss sportfiskare. Däremot blir det inte så lyckat alla gånger när reklambyråer vill rida på den vågen …

Just nu cirkulerar det en reklamfilm på fiskeforum över hela världen, där vi inte vet om vi ska skratta eller gråta. Det hela handlar om en reklam för multivitaminer, men det som stjäl showen är hur skådespelaren i fråga utövar sitt fiske. Vilken nybörjare som helst kan se att personen i fråga håller sitt flugspö helt galet, med rullen uppåt i stället för nedåt.

Reklambyrån har helt enkelt trampat i klaveret, men med följden att filmen ändå fått väldigt stor spridning …

Vi förelår att ni prenumererar på Fiskejournalen för att finslipa er fisketeknik och ta del av inspirerande fiskeäventyr.

Beskåda eländet nedan:

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta