Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Är du prenumerant?

Nu har du som prenumerant chansen att se Jakten på storrödningen. (foto Martin Falklind)

Som ni kanske har märkt så pryds en del sidor av Fiskejournalen.se och papperstidningen med guldskimrande plustecken. De signalerar förmåner till prenumeranter. Just nu kan du gratistitta på första delen av Jakten på storrödingen. Dessutom får du en extra tidning – helt gratis.
Fiskejournalen fortsätter offensiven när det gäller att gynna prenumeranter. Med hjälp av din bonuskod kan du kolla in våra populära tester, se på film och dessutom läsa en extra tidning. Du loggar in genom att klicka på prenumerantsajten, uppe till höger på webbsidan.
Just nu an du avnjuta första delen av filmen Jakten på storrödingen, läsa tidningen Fiskejournalen Plus och mycket mer.
Är du inte prenumerant? Några enkla knapptryck är allt som behövs. Klicka här!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta