Tolvan – Minnen som aldrig sviker Tolvan – Minnen som aldrig sviker produceras av Freewater Pictures tillsammans med Markus Wickelgren – och har premiär nu på fredag.[/caption] " /> Årets gäddfilm på Fiskejournalens webb-tv | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Årets gäddfilm på Fiskejournalens webb-tv
Tolvan – Minnen som aldrig sviker

Tolvan – Minnen som aldrig sviker produceras av Freewater Pictures tillsammans med Markus Wickelgren – och har premiär nu på fredag.

Från och med nu på fredag, den 15 november, har du chansen att se gäddfilmen Tolvan – Minnen som aldrig sviker här på Fiskejournalen.se. Det är gänget Freewater pictures, med Oscar Stenberg, Erik Lundin, Christofer Torbiörnsson och Markus Wickelgren, som har gjort den bästa gäddfilmen som kommit ut på den svenska fiskefilmsmarknaden på länge.
Filmen vill visa hur livet som gäddfiskare kan vara: de sköna stunderna, den stora frustrationen, glädjen över små och stora framgångar. Att sedan två av de största gäddorna som fångats under 2012 kommer upp i filmen, adderar självklart till spänningen.
Tolvan – Minnen som aldrig sviker har premiär på Fiskejournalens webb-TV nu på fredag, den 15 november. Då kan ni också läsa killarnas egen artikel här på fiskejournalen.se. Där berättar de om den långa vägen till de stora gäddorna och till den färdiga filmen – och hur även du kan få riktigt stora gäddor.
Besök Fiskejournalen.se på fredag! (Redan nu kan du se trailern här nedan)

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta