[/caption] " /> Årets havsfiskare 2012 utsedd | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Årets havsfiskare 2012 utsedd

Årets havsfiskare 2012 heter Magnus Durell. Här ses han med en fisk i betydligt mer beskedlig storlek än det monster han bärgade ur Tronheimsfjordens djup.

För den fullkomligt makalösa fångsten av en håkäing på 824 kilo belönas Magnus Durell med den åtråvärda titeln årets havsfiskare 2012.
”Årets utmärkelse tilldelas Magnus Durell, Kungsbacka. Magnus har under 2012 lyckats fånga, märka och återutsätta en håkäring på en beräknad vikt av ca 824 kg i Trondheimsfjorden. Hajen fångades under en planerad, riktad fisketur efter håkäring. Fisken är den tyngsta registrerade sportfisken i världen år 2012 samt den näst tyngsta spöfångade håkäringen genom tiderna. Dessutom, viktmässigt den näst största fisk som någonsin fångats av en svensk sportfiskare.”
Så lyder formuleringen som en jury bestående av representanter från Göteborgs Havsfiskeklubb, Sportfiskarna och Fiskejournalen kommit fram till. Den makalösa fångsten föregicks av ett års planering inför resan till Trondheimsfjorden där Magnus tillsammans med de närmsta fiskekompisarna hade ett drömfiske efter håkäring, men också efter storvuxen kummel.
Samtliga håkäringar märktes och återutsattes.
Hetaste konkurrenten var fiskeesset Nicklas Kolbeck som under 2012 nådde drömgränsen femtio arter i Sportfiskarnas storfiskregistrering.

I juryns diskussioner föreslogs även Martin Falklind för filmen Expedition den gamle och havet och förra årets pristagare Anders Christensson som även under 2012 presterade strålande resultat i sitt havsfiske.
För mer info klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta