Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Årets julklapp: Medlemskap i Älvräddarna

Varför inte köpa ett medlemskap i Älvräddarna till dina nära och kära? (Foto: Mathias Larsson)

Vill du köpa en julklapp som aktivt verkar för bioligisk mångfald och fritt forsande vatten? Då är ett medlemskap i Älvräddarna det givna alternativet.
Älvräddarna gör massor för att alla fiskar ska kunna nå sina hem i åar och älvar, detta genom att arbeta för fiskvägar i samtliga vattenkraftverk. Nu lanserar de Årets Julklapp! Du kan ge bort ett medlemskap till din kära, dina släktingar eller varför inte din fiskekamrat.
Gå in på Älvräddarnas hemsida, där kan du köpa medlemskapet direkt via Paypal eller via betalning på Älvräddarnas Plusgiro.
Julklappen kostar från 100 kronor för enskild medlem till 300 kronor för hel familj. Då ingår ett gåvopaket med fin nål, broderat märke och en dekal.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta