Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Årets Miljöhjälte 2011

År 2010 blev Christer Borg från Näsåker utsedd till en av Årets miljöhjältar. (Foto: Martin Falklind)

Känner du någon som engagerar sig extra mycket för miljön, och som inspirerar andra att leva lite grönare? Då behöver vi din hjälp. Nu utser nämligen Världsnaturfonden WWF Årets Miljöhjälte 2011 tillsammans med livsstilssajten Minplanet. Förra året fick Christer Borg välförtjänt titeln.
– Vi på WWF vill gärna lyfta fram några av de goda idéer och krafter som finns i samhället. På så vis kan vi visa för andra att det är möjligt att agera för en mer hållbar värld i den egna närmiljön. Men vi är beroende av allmänhetens tips för att hitta hjältarna bakom dessa goda krafter, säger Barbara Evaeus på WWF.
De tio bästa tipsen lyfts fram på Minplanet så att allmänheten kan rösta fram en vinnare. Ytterligare en vinnare utses av en jury bestående av representanter från WWF, Minplanet och våra samarbetspartners TV4-gruppen, Trygg-Hansa och Kalmar kommun.
Vinnarna får diplom av HM Konungen vid WWFs höstmöte den 11 oktober.

Förra året kom det in 150 tips. Då utsåg WWF med hjälp av en omröstning fyra miljöhjältar. Det var bland annat Christer Borg från Älvräddarna, för sitt engagemang i våra vattendrag.
Nominera din miljöhjälte 2011 här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta