" /> Årets största gädda! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Där satt den! Årets största gädda hittills togs på jerk från land i iskallt vårvatten. Foto: Jacke Stenlund
Årets största gädda!

I dag fångades den största kända gäddan för året. Den 127 centimeter långa madamen föll för en Savage Gear Freestyler och vägde hela 17,74 kilo! – Jag är så lycklig just nu, säger fångstmannen Jacke Stenlund.

Jacke Stenlund har haft ett bra vårfiske med flera fina spinngäddor. I förrgår tog han en 11-kilos på en 17 centimeters Savage Gear Freestyler i färgen Golden Ambulance, så betesvalet i morse var givet när han traskat ner till samma vik.

”når vågen visade 17,74 kilo så skrek jag bara rakt ut”

– Jag hade inte fiskat särskilt länge innan det kom ett tungt hugg på precis samma kvadratmeter. Jag trodde först at det var samma fisk. Vattnet var kallt så fisken höll sig ganska lugn, och jag kunde få in den till land utan större problem. Jag var ensam och fick ta den med ett gälgrepp, och när fisken kom upp ur vattnet såg jag att den var riktigt stor! Jag säckade fisken i vattnet och ringde min kompis som kom direkt från jobbet. Tillsammans vägde och mätte vi den, och når vågen visade 17,74 kilo så skrek jag bara rakt ut. Vilken otrolig känsla, berättar Jacke.

Foto: Jacke Stenlund

Längden fastställdes till 127 centimeter och bukmåttet var 64 centimeter. Fisken återfick friheten och gav sig av med några några kraftiga stjärtslag.

– Mitt gamla personästa var på 14 kio och jag har länge satsat på en 15-kilos. Att jag nu får en på över 17 känns helt otroligt!

Vi tackar för rapporten, lyfter på fiskehattarna och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta