" />
Annons
Årets största gädda! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Där satt den! Årets största gädda hittills togs på jerk från land i iskallt vårvatten. Foto: Jacke Stenlund
Årets största gädda!

I dag fångades den största kända gäddan för året. Den 127 centimeter långa madamen föll för en Savage Gear Freestyler och vägde hela 17,74 kilo! – Jag är så lycklig just nu, säger fångstmannen Jacke Stenlund.

Jacke Stenlund har haft ett bra vårfiske med flera fina spinngäddor. I förrgår tog han en 11-kilos på en 17 centimeters Savage Gear Freestyler i färgen Golden Ambulance, så betesvalet i morse var givet när han traskat ner till samma vik.

”når vågen visade 17,74 kilo så skrek jag bara rakt ut”

– Jag hade inte fiskat särskilt länge innan det kom ett tungt hugg på precis samma kvadratmeter. Jag trodde först at det var samma fisk. Vattnet var kallt så fisken höll sig ganska lugn, och jag kunde få in den till land utan större problem. Jag var ensam och fick ta den med ett gälgrepp, och när fisken kom upp ur vattnet såg jag att den var riktigt stor! Jag säckade fisken i vattnet och ringde min kompis som kom direkt från jobbet. Tillsammans vägde och mätte vi den, och når vågen visade 17,74 kilo så skrek jag bara rakt ut. Vilken otrolig känsla, berättar Jacke.

Foto: Jacke Stenlund

Längden fastställdes till 127 centimeter och bukmåttet var 64 centimeter. Fisken återfick friheten och gav sig av med några några kraftiga stjärtslag.

– Mitt gamla personästa var på 14 kio och jag har länge satsat på en 15-kilos. Att jag nu får en på över 17 känns helt otroligt!

Vi tackar för rapporten, lyfter på fiskehattarna och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En del av Shimanos svenska team, från vänster: Carl Sterner, Heikki Turunen, Juha Penttilä, Mats Lagerkvist, Adam Davies, Andreas Rasmussen och Jonathan Bjurstam.
Shimano satsar på fisket i Norden – tar över försäljning

Nästa år är det 100 år sedan varumärket Shimano grundades. Nu kommer beskedet att företaget etablerar sig på nordisk mark och även tar över försäljningen av Shimano fiske.

Snacket om Shimanos satsning i Norden har redan pågått ett tag, och för branschen är det alltså ingen större överraskning att det nu blir officiellt. Det handlar alltså om att Shimano Nordic tar över försäljningen av Shimano fiske i Norden, med bland annat målsättningen att erbjuda sina kunder ett större sortiment.

Ett nytt så kallat ”showroom” står redan klart i Uppsala, och en rad nya medarbetare har installerat sig. På det svenska kontoret finns Carl Sterner, säljchef för fiske i Norden; Jonathan Bjurstam, marknadskoordinator; Jesper Wedin, säljare; samt Mats Lagerkvist, kundsupport och innesälj, meddelar Shimano genom ett pressmeddelande.

Även på Shimanos lokala säljkontor i Norge, Finland och Danmark utökas teamen med nya kollegor med inriktning på fiske.
– Det tog förstås tid att hitta rätt personer, men snart är alla på plats. Samtliga har ju redan en gedigen fiskebakgrund, men vi längtar efter att få bekanta oss med branschen utifrån vår nya roll. Vi ser verkligen fram emot att få lära oss mer om kundernas förutsättningar och behov och tillsammans komma fram till rätt support för dem. Det är superviktigt för oss, säger Carl Sterner i pressmeddelandet.

Målet är också att ”den lokala närvaron kommer även att ha betydelse för marknadsföringen mot slutkonsument, där Shimano kan vara mer lyhörda och anpassningsbara för trender och efterfrågan – oavsett om det gäller produkter eller verksamhet”.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta