Krister Dagsberg och sonen Tobias hade sitt livs laxfiske utanför Simrishamn. Den vackra laxen simmar fortfarande kvar i Östersjön.
Krister Dagsberg och sonen Tobias hade sitt livs laxfiske utanför Simrishamn. Den vackra laxen simmar fortfarande kvar i Östersjön.[/caption]Tjugo sjömil sydväst om Simrishamn högg det för Krister Dagsberg. På kroken satt årets hittills största svenska lax. " /> Årets största lax 21,2 kilo | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Årets största lax 21,2 kilo

Krister Dagsberg och sonen Tobias hade sitt livs laxfiske utanför Simrishamn. Den vackra laxen simmar fortfarande kvar i Östersjön.


Krister Dagsberg och sonen Tobias hade sitt livs laxfiske utanför Simrishamn. Den vackra laxen simmar fortfarande kvar i Östersjön.

Tjugo sjömil sydväst om Simrishamn högg det för Krister Dagsberg. På kroken satt årets hittills största svenska lax.
Det blev en rejäl fight och flera rusningar på över hundra meter och fångstmannen Krister Dagberg från Malmö hade att göra ett tag. Under tiden förberedde guiden Johan Abelsson sin nya Mclay-håv med våg i skaftet. Fisken, som hade fettfenan kvar, kunde vägas, fotograferas och fick sedan oskadd återgå till Östersjön.
– Det bådar gott inför helgen då tävlingen Svenska Öppna Mästerskapen i laxfiske äger rum här i Simiris, säger skepparen Johan Abelsson.
– Detta är den sjätte laxen på över 20 kilo som vi fångat från min båt.
Svenska Öppna Mästerskapen i laxfiske är en ny form av laxtävling anspassad till de nya fiskeregler som innebär att fisk med fettfena, alltså vild fisk, måste återgå till havet. I tävlingen mäter och fotograferar man laxen, istället för att döda den och väga den iland. Därav den nyinförskaffade skonsamma håven som Johan Abelsson numera använder.
Läs mer på Johan Abelssons blogg.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta