Krister Dagsberg och sonen Tobias hade sitt livs laxfiske utanför Simrishamn. Den vackra laxen simmar fortfarande kvar i Östersjön.
Krister Dagsberg och sonen Tobias hade sitt livs laxfiske utanför Simrishamn. Den vackra laxen simmar fortfarande kvar i Östersjön.[/caption]Tjugo sjömil sydväst om Simrishamn högg det för Krister Dagsberg. På kroken satt årets hittills största svenska lax. " /> Årets största lax 21,2 kilo | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Årets största lax 21,2 kilo

Krister Dagsberg och sonen Tobias hade sitt livs laxfiske utanför Simrishamn. Den vackra laxen simmar fortfarande kvar i Östersjön.


Krister Dagsberg och sonen Tobias hade sitt livs laxfiske utanför Simrishamn. Den vackra laxen simmar fortfarande kvar i Östersjön.

Tjugo sjömil sydväst om Simrishamn högg det för Krister Dagsberg. På kroken satt årets hittills största svenska lax.
Det blev en rejäl fight och flera rusningar på över hundra meter och fångstmannen Krister Dagberg från Malmö hade att göra ett tag. Under tiden förberedde guiden Johan Abelsson sin nya Mclay-håv med våg i skaftet. Fisken, som hade fettfenan kvar, kunde vägas, fotograferas och fick sedan oskadd återgå till Östersjön.
– Det bådar gott inför helgen då tävlingen Svenska Öppna Mästerskapen i laxfiske äger rum här i Simiris, säger skepparen Johan Abelsson.
– Detta är den sjätte laxen på över 20 kilo som vi fångat från min båt.
Svenska Öppna Mästerskapen i laxfiske är en ny form av laxtävling anspassad till de nya fiskeregler som innebär att fisk med fettfena, alltså vild fisk, måste återgå till havet. I tävlingen mäter och fotograferar man laxen, istället för att döda den och väga den iland. Därav den nyinförskaffade skonsamma håven som Johan Abelsson numera använder.
Läs mer på Johan Abelssons blogg.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta