" /> Armband mot plastskräp | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Den som köper ett armband från 4Ocean stödjer deras insamling av plast. Foto: 4Ocean
Armband mot plastskräp

Organisationen 4Ocean arbetar intensivt med att plocka upp plast från haven. Nu säljer de armband för att finansiera insamlingarna. För varje sålt armband kommer haven befrias från ett halvt kilo plast.

Vi skrev nyligen om att plastområden i Stilla havet är mångdubbelt större än man tidigare trott. Även Sveriges kuster är drabbade av plastskräp, inte minst stränderna i Bohuslän som mottar enorma mängder dagligen.
4Oceans armband – som tillverkas av återvunna material – kostar 20 dollar plus frakt. Den som köper ett sådant bekostar insamling av ett halvt kilo plastskräp.

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/4OceanBracelets/videos/10155298643955841/”]

 

Läs mer här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta