[/caption] " /> Artrikt isfiske på Gullmarsfjorden | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Artrikt isfiske på Gullmarsfjorden

Den gångna helgen bjöd på bistert väder, men även på havsörn och klorocka. (Foto: Markus Lundgren)

Sportfiskarna:
Den senaste tidens kyla har fått bohuslänska Gullmarsfjorden att lägga sig, till stor glädje för artjagande havsfiskare.
Väderskyddade Gullmarsfjorden bjuder på ett artrikt och spännande fiske såväl på sommaren som under vintern. De senaste vintrarna har varit tuffa, och hårdsatsande artjägare har fångat udda arter såsom paddtorsk, bergvar och klorocka från isen.
Numera råder ett totalt fiskeförbud året runt efter torsk, kolja och bleka i Gullmarsfjorden, men det hindrar inte glada sportfiskare från att testa på det fina fisket efter bland annat vitling och sill som den djupa fjorden kan erbjuda. I helgen siktades också havsörn i fjordens inre delar.
En häftig art är klorockan som jämfört med övriga rocka- och hajarter faktiskt är ganska talrik på svenska kusten, inte minst i Gullmarsfjorden. Klorockan ansamlas på lite djupare mjukbottnar och i Gullmarsfjorden verkar den trivas alldeles ypperligt, även om medelstorleken inte är densamma som utomskärs. Glyskolja, vitlinglyra, makrill, rötsimpa, sandskädda och skrubbskädda är andra arter som regelbundet landas av sportfiskare.

Vi påminner om att ta det extra försiktigt på havsisarna. Dels fryser havsvatten vid en lägre temperatur än sötvatten, dels gör oberäkneliga havsströmmar att istjockleken kan förändras väldigt snabbt på bara något dygn.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta