[/caption] " /> Asp ger gratis bete | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Asp ger gratis bete

Olof Terner kan se fram emot ett gratis bete från Abu. Han fångade en asp och anmälde den till Recordfisken.

Olof Terner från Uppsala provade fiskelyckan i Mälaren. Redan första kastet högg en riktigt stor asp som kvalar in på guldnivå i Recordfisken. Som alla andra anmälare får Olof ett gratis bete och diplom vid godkännande.
Det lönar sig ofta att gå upp tidigt när man ska fiska. Olof Terner och hans fiskekompisar hade övernattat vid sjön för att vara startklara vid första gryningsljuset. Efter att ha avverkat några heta platser kom de överens om att testa en plats de blivit tipsade om. Väl framme behövde de inte vänta länge på första hugget.
– Ett fåtal meter ifrån båten och just under ytan högg något stort och sliverfärgat, berättar Olof.
En asp dryga sex kilo hade tagit hans vobbler. Det dröjde inte länge innan den låg i hovgarnet och nu anmäls fisken till Recordfisken. Som belöning får Olof ett gratis bete från Abu och ett PDF-diplom per e-post.
Läs mer om Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta