Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Återbrukad Lustengädda

Den här gäddan är med största sannolikhet återbrukad. Erix Axnér fångade den vid isfiske på Lusten och mätte den till 114 centimeter.

Den här gäddan har förmodligen varit uppe och luftat sig ett par gånger tidigare.

Den här gäddan har förmodligen varit uppe och luftat sig ett par gånger tidigare.

Värmländska Lusten har gång på gång släppt ifrån sig riktiga drömgäddor den här vintern. Eftersom fiskereglerna förutsätter återutsättning av stora gäddor innebär det att samma gädda kan fångas flera gånger.
Erik fick sin gädda på ismete den 19 februari och mätte fisken till 114 centimeter. Två gånger den senaste tiden har vi registrerat 114-centimetare från Lusten. Dels en gädda fångad av ”Fiske-Oskar” Larsson den 4 november och dels en fångad av Olle Lidman den 10 december. Till detta kan läggas en gädda på 113 centimeter, fångad av Martin Lindeberg den 18 oktober.
Det kan naturligtvis röra sig om olika gäddor, men det är nog en hygglig chans att gissa att gäddan på bilden varit uppe och luftat sig flera gånger.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta