Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Attackerad av gös

I Fiskejournalen artikelserie som görs i samarbete med Wild Wonders of Europe får vi den här gången möta sötvattenspredatorerna – bland annat en aggressiv gös!
I nya numret av Fiskejournalen får vi se fotografen Michel Roggos undervattenbilder. Bilder som är både unika och vackra. Mest uppseendeväckande är kanske bilden tagen rakt in i gapet på en stor göshanne.
För att försvara sitt bo och sina ungar attackerade gösen fotografen och förstörde dennes splitter nya och svindyra undervattenshus till kameran. Enligt fotografen var bilden värd det.
Anders Nicander

Göshannen attackerar – och han menar allvar! (Foto: Michel Roggo)

Göshannen attackerar – och han menar allvar! (Foto: Michel Roggo)

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta