Älvräddarna på Sportfiskemässan[/caption] " /> Auktion på Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Auktion på Sportfiskemässan
Älvräddarna på Sportfiskemässan

Mässbesökarna kan kolla in auktionsföremålen i Älvräddarnas monter. (Foto: Morgan Fihn)

Välgörenhetsauktionen till förmån för Älvräddarna har hittills dragit in fiskeprylar till ett värde av 270 000 kronor. Klockan 14.00 i eftermiddag börjar utropen på Sportfiskemässan i Jönköping – då har du chansen att både fynda och bidra.
Fiskeupplevelser, resor, spön, rullar, laxflugor, ja i stort sett allt du kan önska dig finns att fynda på Älvräddarnas auktion på Sportfiskemässan.
Mycket generösa fiskepaket har skänkts till auktionen. Bland annat finns en lyxhelg fiskehelg vid Mörrumsån för fyra personer.
Det fantastiska är att vad du än köper, till vilket pris det än blir, så går pengarna oavkortat till Älvräddarna.
Här hittar du auktionskatalogen.
Läs tidigare notiser om Sportfiskemässan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta