Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Auktion på Sportfiskemässan

Lördag klockan 15.00 är det dags för auktion på Kistamässans stora scen. (Foto: Morgan Fihn)

Älvräddarnas auktion på Sportfiskemässan förra året blev en succé. Den besöktes av ett par hundra nyfikna personer och inbringade över 50 000 kronor till Älvräddarnas arbete för levande älvar i Sverige. Under helgens Sportfiskemässa i Kista upprepas auktionen, denna gång är temat laxen.
I år är temat för auktionen ”laxen” och därför har ytterligare organisationer som främjar laxen bjudits in att delta. Pengarna som kommer in 2012 ska fördelas lika mellan Älvräddarna, Rädda Laxen/Östersjölaxälvar i Samarbete samt North Atlantic Salmon Fund, NASF. Tanken med detta samarbete är att pengarna från auktionen på bästa sätt ska komma laxen och den biologiska mångfalden tillgodo – i våra älvar likväl som i havet.
– Vi i Älvräddarna arbetar med att få till fiskvägar för bland annat lax i samtliga svenska älvar och åar, men jag tycker att en auktion i samarbete mellan våra tre organisationer blir mer heltäckande när det gäller arbetet för laxens fortlevnad, säger Christer Borg, ordförande i Älvräddarnas Samorganisation.
Auktionsfakta
Datum: 2012-03-24
Tid: 15.00
Plats: Stora Scenen
Här hittar du en auktionskatalog.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta