Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Äventyrsresa gav megalånga

Joel Jönsson från Linköping kom ut på en riktigt äventyrsresa när han fick hänga med på havsfiskeexpedition till 10-gradarn. Hem kom han med en långa på hela 20,5 kilo!
Det var i mitten av juli som Joel, pappa Sten-Sture Jönsson och kompisen Peter Nilsson gav sig ut på långresa i Peters (och Mattias Liewendahls) båt Haddock. Färden gick till 10-gradarn i Skagerrak, långt ute på internationellt vatten. Men eftersom färden utgick från och återvände till svensk hamn räknas fångsten som ”svensk”.
Turen blev en succé med fina blåkäxor, vitrockor och långor. Tyngst bände Joel som berättar så här i anmälan till Recordfisken:
”Efter lite strul med pill från blåkäxor högg äntligen något mycket tyngre. Rejäla rusningar och tunga knyckar. (Jag vill låna ett spöbälte…) Med mycket stånk och stön lyckades jag till slut pumpa upp min största fångst någonsin! En riktigt fet långa stirrade på oss med stora, klotformade ögon. Fisken vägdes till 20,5 kilo och jag kunde inte varit lyckligare.”
Svenne Andersson

Efter mycket stånk och stön lyckades Joel pumpa upp den stora långan.

Efter mycket stånk och stön lyckades Joel pumpa upp den stora långan.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta