Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Avgörandet nära i Meterligan

Niclas Andersson och Jarmo Kuisma ligger etta respektive tvåa i Meterligan. Vem som vinner tävlingen vet vi två veckor in på det nya året.

Vid tolvslaget på nyårsafton inleds ett nytt tävlingsår i 100-klubbens tävling Meterligan. 2011-års tävling ser ut att bjuda på en rafflande uppgörelse mellan två tävlande. Niclas Andersson från Mockfjärd leder knappt före Jarmo Kuisma, Älvängen.
När anmälningstiden för 2011-års 100-klubbare går ut två veckor in på 2012 vet vi vem som vunnit tävlingen Meterligan. Niclas Andersson har legat med i toppen så gott som hela tävlingsåret, medan nuvarande tvåan Jarmo Kuisma rivstartade, saktade in och sedan har växlat upp den senaste tiden. Med några få dagar kvar av tävlingen skiljer det endast 2,2 fångstmeter mellan dem.
Strax bakom ledarduon jagar Daniel Håkansson och Daniel Möller.
Så här ser ställningen ut just nu.
Här hittar ni ställningen i Meterligan. Vill du veta mer om 100-klubben? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta