Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Avgörandet nära i Meterligan

Niclas Andersson och Jarmo Kuisma ligger etta respektive tvåa i Meterligan. Vem som vinner tävlingen vet vi två veckor in på det nya året.

Vid tolvslaget på nyårsafton inleds ett nytt tävlingsår i 100-klubbens tävling Meterligan. 2011-års tävling ser ut att bjuda på en rafflande uppgörelse mellan två tävlande. Niclas Andersson från Mockfjärd leder knappt före Jarmo Kuisma, Älvängen.
När anmälningstiden för 2011-års 100-klubbare går ut två veckor in på 2012 vet vi vem som vunnit tävlingen Meterligan. Niclas Andersson har legat med i toppen så gott som hela tävlingsåret, medan nuvarande tvåan Jarmo Kuisma rivstartade, saktade in och sedan har växlat upp den senaste tiden. Med några få dagar kvar av tävlingen skiljer det endast 2,2 fångstmeter mellan dem.
Strax bakom ledarduon jagar Daniel Håkansson och Daniel Möller.
Så här ser ställningen ut just nu.
Här hittar ni ställningen i Meterligan. Vill du veta mer om 100-klubben? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta