Utsprångskajen i norra hamninloppet till Härnösand, som spärrats av på grund av rasrisk, lockar många trotsande fiskare, uppger SVT Västernorrland. Och vad gör man inte för den bästa fiskeplatsen? " /> Avspärrning stoppar inte fiskare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Avspärrningar stoppar inte fiskare i vid Utsprångskajen. Foto: (Copyright rabiem22/Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License)
Avspärrning stoppar inte fiskare

Utsprångskajen i norra hamninloppet till Härnösand, som spärrats av på grund av rasrisk, lockar många trotsande fiskare, uppger SVT Västernorrland. Och vad gör man inte för den bästa fiskeplatsen?

Det var för en månad sedan som kommunen beslutade att kajen skulle stängas av eftersom den är gammal och riskerar att rasa. Igår kom nya avspärrningar på plats för att hindra allmänheten att vistas där – men det stoppar inte de inbitna fiskarna. Under onsdagskvällen fanns mer än 40 personer på plats med fiske i sikte. Kajen är en populär plats som samlar strömmingsfiskare. Och kanske framförallt nu för att få färsk fisk på matbordet till midsommar?
Anders Holm

 

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta