Nu har över 500 fiskar rapporterats in till årets Rapala cup. Och det kommer in en och annan baddare! " />
Annons
Baddare i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Sigge Norén med en fin gös från Södermanland.
Baddare i Rapala Cup

Nu har över 500 fiskar rapporterats in till årets Rapala cup. Och det kommer in en och annan baddare!
Totalt har det registrerats 538 fiskar och 54 olika arter. Majoriteten av alla fiskar som rapporteras in till Rapala cup är ganska små men med jämna mellanrum dyker en riktig baddare upp! Sigge Noren till exempel, som var ute och rodde i en sjö i Södermanland. Han hade satt på en stor röd jigg på sitt spö och det kunde inte denna fina gös motstå!

Regnbåge och gös är några av de mest populära sportfiskarna i Sverige.

Frida Dahlstrand var ute med flugspöt i närheten av Bollnäs när hon fick syn på en regnbåge som simmade omkring i ytan ganska nära land. Hon berättar att hon kastade ut ganska nära fisken som högg hennes Goddard Caddis fluga direkt! Det var ingen lång kamp då fisken högg nära land men det var väldigt roligt att få en sådan baddare och det var Fridas första regnbåge på fluga.

Frida Dahsltrand med sin första flugfångade regnbåge.

Frida Dahlstrand med sin första flugfångade regnbåge.

 

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Tommy Blomander med sin största spinnfångade gös någonsin. Foto: Privat
Tommy gör det igen – drog årets största gös

De tunga gösarna fortsätter att rapporteras in. Nu är det dags att applådera Tommy Blomander igen, eftersom han lyckats fånga sin största spinnfiskade gös någonsin.

Ingen fångar fler storgösar i Sverige än Tommy Blomander, och när han sätter personliga rekord så vet vi att det gungar till ordentligt i listorna.

– Jag var ute på ett nattpass och efter 4 timmar hade jag inte fått ett enda napp. Sedan började gösen att vakna till och efter att jag fått fem supersize-gösar (90 centimeter) fick jag se en troligtvis större fisk på min livescope. Efter att ha kastat min Rapala peto 14 cirka tio gånger på den så kom det ett brutalt hugg i spöet som höll på att slita det ur nävarna på mig, berättar Tommy för Fiskejournalen.

Det som hade huggit var alltså en gös på hela 11,38 kilo och 98 centimeter.
– Jag trodde faktiskt att den var ännu större. Grymt bred över nacken och min största spinnfiskade. Totalt blev det sju supersize-gösar denna natt, ett magiskt fiske, konstaterar en nöjd Tommy Blomander.
Vi på Fiskejournalen gör som vanligt – alltså lyfter på hattarna och gratulerar till en enorm fisk.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta